KAIHE

Ajatuksia, tunteita ja muistoja käsinkudottuna kankaalle ajaton design mielessä pitäen.

 

KAIHE tuo markkinoille uusia, piensarjatuotettuja, ajattomia seinätekstiileitä käsin kutomalla ne Helsingissä. Tekstiilien leikkisä ja minimalistinen tyyli yhdistettynä laadukkaisiin materiaaleihin ovat niiden ydin ja avain pitkäikäiselle tuotteelle. Jokainen tekstiili kudotaan tilauksesta ylimääräisen varastoinnin minimoimiseksi.


Tärkeimmät arvomme:

- vastuullisuus
- ajattomuus ja pitkäikäisyys
- käsityö
- lähituotanto
- asiakasystävällinen design
- leikkisyys ja tekemisestä nauttiminen

 INTO seinätekstiili jacquard kangaspuissa Helsingissä.

 

VASTUULLISUUS

Olemme tietoisia tekstiilialan ympäristökuorituksesta ja pyrimme vastuullisiin valintoihin toiminnassamme. Seinätekstiilit valmistamme käsin kutomalla ne Helsingin Roihuvuoressa vuokralaitteella, jolla on muitakin käyttäjiä.

Suunnittelussa pyrimme ajattomuuteen ja pitkäikäisyyteen niin visuaalisesti kuin laadullisestikin. Laadukkaasti kudottu ja ommeltu seinätekstiili kestää aikaa useiden sukupolvien ajan. Emme tartu trendeihin ja teemme omaa juttuamme iloisesti käsityönä. KAIHE on yksinyrittäjän brändi.

Suunnittelemme tuotteet myös mahdollisimman asiakasystävällisesti. Ripustus on mietitty valmiiksi ja saat tarvittavat kulmaruuvit ja ruostesuojatut ripustustangot tuotteen mukana. Visuaalisesti ripustusmekaniikka ei näy tekstiilin takaa, joten kaikki huomio pysyy tekstiilissä. Tekstiilin hoito on helppoa ja jokaisen tilatun tuotteen mukana tulee tuotekohtaiset ripustus- ja hoito-ohjeet. Yleiset ohjeet näet täältä. Pyrimme näin takaamaan tekstiilille mahdollisimman pitkän iän. Tekstiilin kuljettaminen ja siirtäminen on helppoa, sillä sen saa rullattua pieneksi pötköksi.

Tekstiilit valmistamme tilauksesta, joten varastoa ja hävikkiä ei näin synny. Emme siis valmista turhaan tuotteita varastoon seisomaan. Langat tilaamme Euroopan kehräämöiltä ja priorisoimme luonnonmateriaaleja.  Joissain seinätekstiileissä esiintyy polyesteriä, sillä eräät efektilangat vaativat vahvan ydinlangan ylläpitämään haluttua efektiä.

 

KAIHE - KAISA HELINÄ 

 

"KAIHEEN taustalta löytyy tämmöinen rempseä etelä-karjalainen, joka on löytänyt tiensä Helsinkiin. Käsillä tekeminen on aina ollut läsnä elämässäni. Kutominen, uusien kankaanrakenteiden miettiminen, ongelmien ratkaisu ja verkkainen meditatiivinen toteutustahti on itselleni se täydellinen yhdistelmä, jonka ääressä koen olevani onnellisimmillani.

Tekstiilit kudon puoliteollisella jacquardlaitteella, eli suunnittelu tapahtuu pitkälle tietokoneella. Tämän jälkeen tuote kudotaan käsin tietokoneohjattuna. Toteutustavassa kiehtoo sen lähes loputtomat mahdollisuudet luoda monimutkaista kangasta verrattaen nopeasti. Designissa pyrin ajattomuuteen sekä laadukkuuteen. Arvotekstiili kestää aikaa ja ilahduttaa oikein säilytettynä sukupolvea toisensa jälkeen.


Tekemistäni ohjaa ajattomuus, vastuullisuus, ystävällisyys, avoimuus ja hauskuus tekemiseen. Uteliaisuus ja uusien asioiden kokeileminen. Pyrin läpinäkyvyyteen tekemisissäni ja kerron mielelläni lisää tuotteista, yrityksestä ja itsestäni."

Kaisa Helinä Piiparinen

Ota yhteyttä

Yhteydenottolomake