Seinätekstiilien hoito-ohjeet

Ripustus

Tekstiilien asentamisesta olen halunnut tehdä sinulle mahdollisimman vaivatonta. Niiden ripustus on mietitty valmiiksi, ja mukana tulee ripustus- ja painotangot sekä kulmakoukut, jotta saat tekstiilin ripustettua seinälle vaikka heti sen saavuttua kotiin. Tekstiilin värit haalenevat suorassa auringonpaisteessa, joten sijoita se pitäen tämä mielessäsi. Noudatathan tekstiilin mukana tulevia hoito-ohjeita, sillä tekstiilin materiaali vaikuttaa sen hoitoon.

Tekstiilin ylä- ja alareunoihin on ommeltu kujiin teräksiset, ruostesuojatut ripustus- ja painotangot. Yläreunan kujiin on jätetty ompeleeseen pienet raot ripustuskoukkua varten. Ripustettaessa tanko asetetaan näistä kohdista lepäämään koukkujen varaan. Asetathan tangon varovasti koukulle niin, ettei kangasta jää koukun ja tangon väliin. Tekstiilin mukana tulee kulmakoukkuruuvit ja tekstiilikohtaiset ohjeet asennettavien koukkujen oikealle etäisyydelle toisistaan. Voit halutessasi ripustaa tekstiilin esimerkiksi galleriakiskoon kahdella 7kg kannattavalla tai suuremmalla koukulla.

Tekstiili on materiaalina joustavaa sekä elävää. Postituksen ja säilytyksen jäljiltä ripustettaessa se saattaa näyttää olevan vinossa. Tätä ei kannata säikähtää. Voit nykiä tekstiiliä suoremmaksi hellästi vetämällä sitä ristikkäisiin suuntiin pitkin tekstiilin reunoja.

Hoito ja säilytys

Seinätekstiili harvemmin vaatii erityisiä toimenpiteitä pölyjen poiston lisäksi. Tilauksesi mukana saat tekstiilikohtaiset hoito-ohjeet, mutta tässä muutama yleinen asia, joilla pidät huolta seinätekstiilistäsi.

Jos tekstiili on kerännyt pölyä, likaa tai tuoksuja?

  • Voit käyttää teippiharjaa irrallisen pölyn ja lian poistoon.
  • Mahdolliset tahrat on pestävä kuivapesulassa, jos ne eivät irtoa hellällä hankaamisella kylmän veden avulla. Suosittelemme tekstiilin viemistä mieluummin pesulaan. Mikäli päätät kastella seinätekstiilin anna sen kuivua ilmavissa olosuhteissa ja silitä(pellava/puuvilla) tai höyrytä(villa) tekstiili ennen ripustamista tai säilytykseen siirtämistä.
  • Turhaa kastelua, pesua ja hankaamista tulee välttää, jos tekstiilissä ei ole näkyviä tahroja. Voit tuulettaa tekstiiliä huoletta, tai viedä sen pakkasella lumihankeen lepäämään.
  • Rypyt saa ja kannattaa höyryttää, tai materiaalin salliessa silittää. Tuotteellesi yksilöidyt ohjeet tulevat tilauksesi mukana.

 

Säilytys

Tekstiili säilyy parhaiten rullattuna ja vaakatasossa säilytettynä kuivassa ja pimeässä. Voit halutessasi lisätä rullan sisälle pari palaa setripuuta pitkäaikaista säilytystä varten pitääksesi tekstiilikuituja syövät hyönteiset poissa.